hpmc for tile adhesive

What to pay attention to when installing and pasting tiles

What to pay attention to when installing and pasting tiles

Question 1 Reasons and preventive measures for uneven rack-shaped mortar layer?
Answer: 1) The base layer is uneven. 2) The thickness of the scraped tile adhesive is not enough, and the scraped tile adhesive is not full. 3) There is dried tile glue in the tooth hole of the trowel; the trowel should be cleaned. 3) The batch scraping speed is too fast; the scraping speed should be slowed down. 4) The tile adhesive is not evenly stirred, and there are powder particles, etc.; the tile adhesive should be fully stirred and matured before use.
Question 2 When the flatness deviation of the base layer is large, how to use the thin paste method to tiling the tiles?
Answer: First, level the foundation to meet the requirements of flatness ≤ 3mm/2m, and then use the thin paste method to paste the tiles.
Question 3 What should be paid attention to when pasting tiles on ventilation risers?
Answer: Before pasting, check whether the yin and yang angle of the ventilation pipe is a 90° right angle, and ensure that the error between the included angle and the end point of the pipe is ≤4mm; the joints of the 45° yang angle sleeve-cut tiles should be even and cannot be closely pasted, otherwise the adhesion strength of the tiles will be affected ; Reserve a spare inspection port.
Question 4 How to install floor tiles with floor drain?
Answer: When laying floor tiles, find a good slope to ensure that the water in each position can flow into the floor drain, with a slope of 1% to 2%. If there are two floor drains in the same section, the floor tiles should be laid from the middle to both sides; if it is matching wall and floor tiles, the floor tiles should be laid against the wall tiles.
Question 5 What should be paid attention to when quick-drying tile adhesive is applied outdoors?
Answer: The overall storage time and airing time of quick-drying tile adhesives are shorter than ordinary tile adhesives, so the amount of mixing at one time should not be too much, and the area of one batch of scraping should not be too large. It should be strictly in accordance with the requirements before the product can be used Construction completed within.
Question 6 What are the reasons and preventive measures for the phenomenon of hollowing or decrease in cohesive force after ceramic tiles are bonded?
Answer: First of all, check the quality of the grassroots, the validity period of the product quality, the water distribution ratio and other factors. Then, in view of the hollowing or the decrease of the adhesive force caused by the drying time of the tile adhesive when pasting, it should be noted that the paste should be pasted within the air time, and the paste should be slightly rubbed to make the tile adhesive dense. In view of the phenomenon of hollowing or decreased adhesion caused by adjustment after the adjustment time, it should be noted that in this case, if re-adjustment is required, the tile adhesive should be removed first, and then the grout should be refilled for pasting. For the pasting of large decorative tiles, due to the insufficient amount of tile adhesive, it will be pulled out too much during front and rear adjustments, which will cause the glue to delaminate, cause hollowing, or reduce the adhesion. It should be noted that when pre-laying, it should be Try to make the amount of glue as accurate as possible, and adjust the front and rear distances by hammering and pressing. The thickness of the tile adhesive should not be less than 3mm, and the pulling adjustment distance is about 25% of the thickness of the glue. In view of the hot and dry weather and the large area of each batch of scraping, resulting in the loss of water on the surface of some glue, the area of each batch of glue should be reduced; when the tile adhesive is no longer viscous when touched lightly by hand, it should be scraped off and reapplied pulp. If the adjustment time is exceeded and the adjustment is forced, it should be taken out and replaced. If the thickness of the tile adhesive is not enough, grout needs to be replenished.
Question 7 When cleaning the paper on the surface of the tiles, the reason and prevention measures for the tiles to fall off?
Answer: For this phenomenon caused by premature cleaning, the cleaning should be postponed, and the tile adhesive can only be cleaned after reaching a certain strength. If there is an urgent need to rush the construction period, it is recommended to use quick-drying tile adhesive, and it can be cleaned at least 2 hours after the completion of the paving.
Question 8 What should be paid attention to when pasting large-area tiles?
Answer: Pay attention when pasting large-area tiles: 1) Paste within the drying time of the tile adhesive. 2) Use enough glue at one time to prevent insufficient amount of glue, resulting in the need to replenish the glue.
Question 9 How to ensure the pasting quality of soft ceramic tiles as a new decorative paving material?
Answer: The selected adhesive needs to be tested with soft ceramic tiles, and the tile adhesive with strong adhesion should be selected for pasting.
Question 10 Do tiles need to be soaked in water before pasting?
Answer: When using qualified tile adhesives for pasting, the tiles do not need to be soaked in water, and the tile adhesive itself has good water retention performance.
Question 11 How to lay bricks when there is a large deviation in the flatness of the base?
Answer: 1) Pre-leveling; 2) Construction by combination method.
Question 12 Under normal circumstances, how long after the waterproofing construction is completed, can tiling and caulking be started?
Answer: Depending on the type of waterproof material, the basic principle is that the tiles can only be tiled after the waterproof material has reached the strength requirements of the tiles, and the pointing can only be carried out after the tile adhesive strength meets the requirements after the tiles are tiled.
Question 13 Generally, how long after tiling and caulking is completed, can it be put into use?
Answer: The caulking should be done after 3 to 5 days of tiling (it should be extended appropriately in winter and rainy season); after the caulking, it can be put into use after 5 to 7 days of natural curing.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *